Zarándokház és zarándokszállás

A Zarándokház Hajós központjában található. Kitűnő hely gyermek és ifjúsági táborok megszervezésére (igény esetén étkezéssel és programmal), családoknak, akik olcsó és igényes szállást szeretnének, osztálykirándulásokra vagy baráti találkozókra.

Szobáink: 1 db 4 fős szoba, 3 db 5 fős szoba, 1 db 10 fős szoba, 1 db 14 fős szoba

A szálláshely ebédlője alkalmas családi, baráti rendezvények megtartására is. Befogadóképesség: kb. 40 fő 

A Magyar Zarándokút

A Magyar Zarándokút Egyesület és a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás azzal a fő céllal alakult, hogy a spanyolországi El Camino-hoz hasonló, hálózati jelleggel, folyamatosan működő Magyar Zarándokutat hozzon létre. A Magyar Zarándokút 2011. március 31-én megnyílt. Esztergomtól Máriagyűdig várja a zarándokokat. A folyamatosan fejlődő út 2013. évben Kós Károly díjat kapott. A Magyar Zarándokúton bárki, bármikor, bármeddig gyalogolhat. Az útvonal bejárása minimum 16 napot igényel. Nem kell egyhuzamban végigmenni az úton. Teljes hossza mintegy 431 km, kitérőkkel együtt közel 600 km.

A Magyar Zarándokút egy keresztény szellemiségű út. A barátság, békesség, szeretet, elmélyülés és megnyugvás útja.

Az út középső része, több mint 200 kilométeren keresztül Bács-Kiskun megye területén húzódik. A Hajósi Zarándokház 2014. március 21-én nyílt meg és a 12. szakasz alternatív ágán található. Kiállító terme bemutatja a hajósi kegytemplom történetét, a Mária szoborhoz köthető csodás gyógyulásokat. Megtekinthetjük a Magyar Zarándokút térképét, a környékbeli templomok fotóit. A zarándoklat, a vallás szorosan kötődött, kötődik a sváb lakosság mindennapjaihoz. Sok szeretettel várunk minden zarándokot, aki elindul ezen a szép úton. 

Magyar Zarándokút Egyesület

Elérhetőség:

Zarándokház és zarándokszállás

6344 Hajós Szigeti Fő u. 10.
zarandokhazhajosi@gmail.com
www.fb.com/zarandokhaz.hajos
+36 70 331 3950

Megszakítás