Gondosóra program

Gondosóra program

Az idős családtagról, ismerősökről való gondoskodás, az ő támogatásuk fontos és felelősségteljes feladat.

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaink próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben diszpécsereink – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül a jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély (lehetőség szerint családtag, ismerős) beavatkozását igényli, a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

A program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

A Magyarország kormánya által biztosított programmal alanyi jogon a 65 év feletti, otthonában élő, magyar állampolgárok biztonságát és szeretteinkről való gondoskodást biztosíthatjuk a közvetlen környezet bevonásával úgy, hogy a formális szociális ellátórendszert (háziorvosok, szakszolgálatok, családsegítők, önkormányzatok stb.) nem szükséges igénybe venni.

Hogyan működik a program?

  1. Segítségkérés esetén a bajban lévő felhasználó megnyomja a készülékén található gombot.
  2. Az eszköz jelzést küld a Diszpécserközpont felé.
  3. A Diszpécserközpont felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, értékeli a helyzetet.
  4. Kezdeményezi a segítségnyújtást, értesíti a megadott kontaktszemélyt.
  5. Indokolt esetben a sürgősségi segélyhívó értesítése is megtörténhet.

A jelzőeszközzel az idős ember minden körülmények között képes segítséget kérni (a készülék karon vagy nyakban hordva mindig elérhető).

Nem kell mást tenni, mint viselni a díjmentes jelzőeszközt és az eszköz töltöttségéről folyamatosan gondoskodni kell!

Mi szükséges a programhoz való csatlakozáshoz?

Bővebb információ a program működéséről a  www.gondosora.hu oldalon található.

Megszakítás